Badrum & övriga våtrum

När man talar om våtrum och badrumsrenovering handlar det om en helt ny nivå från resterande byggen inomhus. Att renovera i ett våtrum är ett av det mest kvalitétskrävande projekt som vi utför. Därför krävs det ett speciellt tillstånd från BBV (Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum) för att få behörigheten att bygga/renovera i våtrum efter de generella branschreglerna. Detta behörighet, även kallat för Våtrumscertifikat är ett bevis på att vi både har kunskap och erfarenhet att renovera eller bygga ditt badrum från scratch till nyckelfärdigt.

För att fuktspärren ska vara tillfredställande är det viktigt att man använder rätt fästmassa och rätt typ av fogmassa. Men vi väljer fästmassan beroende på underlaget och typ av keramiska plattor. 

För montering/byte av golvbrunnen finns det olika tekniska lösningar. För ett säkert resultat följer vi alltid branschnormen för att få en hög och säker kvalité. Detsamma gäller förstås sättet att täta rörgenomgångar och infästningar.  

När man bygger badrum är det viktigt att rätt material används under rätta omständigheter. Exempelvis ett godkänt underlag för plattsättning i våtutrymmet är grundförutsättningen för en fungerande fuktspärr. I praktiken innebär det att underlaget ska vara "dött", dvs aldrig av trä. 

Väggarna bör vara i betong, lättbetong, puts och gipsskivor sam andra godkända skivmaterial. Golvet bör vara i betong och golvspånskivor.

 

Kakel och klinkers är inte bara snyggt utan det håller även fukten borta, men då måste även underlaget vara rätt. Om det finns en golvbrunn i rummet, då är det ett våtrum, och för våtutrymmet ställer försäkringsbolaget krav. 

Därför använder vi endast PER-märkta produkter (godkända av byggkeramikrådet), konstruktioner och system. 

Vi har många erfarna arbetare som är duktiga på att sätta alla typer av kakel och klinkers i badrum och övriga våtrum. Våra arbetare har en fin kreativitet och stilkänsla, därför kan vi ändra storlekar och former efter kundens behov, där vi kan sätta garanti på att ni kommer att bli mycket belåtna!

 

 

 

Om ni finner något intresse av vad vi har att erbjuda,

tveka inte och ring oss! Alla kontaktuppgifter finner ni under -Kontakt-

Direkt kontakt med den arbetsledare hos oss som tar hand om badrumsprojekt: 070-4458809 (Maximilian)