Puts, Fasad och panelarbeten

Puts-, fasad- och stuckatörsarbeten

För att utföra putsning av er fasad är det viktigt att bestämma vilken fasadtyp, material och metod som ni vill använda. Putsad fasad måste hålla i många år. Putsmaterialet kan vanligtvist indelas i fyra huvudgrupper. Mineral är det sedvanliga putsbruket medans akrylat, silikat och silicon hör till de moderna. Silicon är den dyraste men också det absolut bästa typen av putsmaterial eftersom putsen är helt genomfärgad direkt från fabriken. Dessutom skyddar den mot algangrepp under längre tid.

Fasadputsning utförs i olika skikt med grundputs och armeringsnät, kantförstärkningar, putsgrund, och slutligen själva strukturputsen. Den färdiga putsytan brukar vara ungefär 5-6 mm tjock. Man kan naturligtvis få ytan i olika mönster, strukturer och kulörer. Observera dock att om ni vill byta fasadens kulör så måste ni oftast ansöka om bygglov för detta.

Byte av fasadpanel
Träpanel är det vanligaste fasadmaterialet i Sverige eftersom det kan användas på nästan alla typer av byggnader och det är miljövänligt. Ytterpanelen skyddar värmeisolering och stomme från regn och vind, och med en träfasad är det lättare att vid behov byta ut vissa partier, montera beslag, armaturer, ventiler, belysningar etc, samt även ta upp nya fönster och dörröppningar.
Som med alla andra arbetsuppgifter hos oss, gör våra hantverkare ett mycket noggrant arbete när det även gäller panelbyte. När vi byter panelen kontrollerar vi också vindpappen. När panelen är bytt erbjuder vi panelmålning med en av marknadens bästa produkter och fasadmålning. Vi utför oftast en fasadrenovering innan vi börjar med målning av fasaden. Under renoveringen kan vi sätta utvändig panel, eller renovera utvändig panel. 

 

Tegelfasad

Tegel är ett av de äldsta byggnadsmaterialen som finns. Många tror att murning med tegel är en dyr byggnadsmetod, men om man tänker på underhåll och livslängd är tegel ofta oslagbart som byggnadsmaterial, inte minst ur ekologisk synpunkt!

 

 

Om ni finner något intresse av vad vi har att erbjuda,

tveka inte och ring oss! Alla kontaktuppgifter finner ni under -Kontakt-

Tel: 0735 - 625 391