Altan & Terrass

Vi har ett mycket starkt arbetsteam med proffssnickare, som huvudsakligen specialiserar sig på altanbygge!
Om du har någon vild idé om hur du vill att din altan eller terrass ska se ut, så är det bara att beskriva det för oss, så ska vi försöka hitta ett sätt att uppfylla din önskan.

De flesta av Sveriges altaner är gjorda av tryckimpregnerat virke. Det är både kostnadseffektivt och lättarbetat, så många brukar välja det. Den senaste trenden inom tryckimpregnerat är virke som behandlats med brunt pigment.

Om man vill ha det lite extra snyggt så kan vi även utföra ytbeläggningar av keramikplattor, naturstenar och betonger m.m.

Observera att vi kan bygga om altaner / terrasser, men vi kan även förbättra dem. Om du för tillfället har en taskig ekonomi och en altan som behöver renoveras, så halveras nästan priser genom att vi endast förbättrar / renoverar altanen / terrassen istället för att byta ut den helt.

 

Komposit är ett alternativ som är ganska populärt. Det består av en blandning av trä och plast, eller trä och cellulosa, och är väldigt lättunderhållet eftersom det bara behöver tvättas, aldrig oljas in. Men underhållsarbetet beror inte bara på materialet. Ytan påverkas även av hur du placerar altanen.

Altaner och terrasser brukar inte användas så mycket under de kallare perioderna på året. Därför brukar många föredra att ha ett skärmtak över sina altaner/terrasser, även ibland helt instängt. Det kan vi på Litabygg göra med ett utmärkt resultat. Med bra isolering, värme och att det blir snyggt!

Alternativt kan vi bygga skärmtak över entrédörren, uteplatsen eller även balkongen!

 

Om du bor i lägenhet, så kan bör du vara medveten om att vi även bygger och renoverar balkonger!

Vi bygger även utvändiga trappor till altanen / terrassen. Vi mycket snygga exempel på olika trappor i   -Arkiv-Bilder-. Bland våra bilder kan du få insperation, eller så gör du en skiss, så utför vi arbetet efter dina krav!

 

Om ni finner något intresse av vad vi har att erbjuda,

tveka inte och ring oss! Alla kontaktuppgifter finner ni under -Kontakt-

Tel: 0735 - 625 391